Workshop papierscheppen voor kinderen

Workshop papierscheppen voor kinderen

Het doel van de papiermakerij Doesburg om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het ambacht papierscheppen. Hier horen ook de kinderen t/m 13 jaar bij. Kinderen kunnen papier maken in papiermakerij Doesburg (maximaal 4 kinderen tegelijkertijd) en dit bewerken.

Papierscheppen met kind in drukkerijmuseum Etten-Leur

Bezoek brengen

Een bezoek brengen aan papiermakerij Doesburg dat kan tijdens Culturele Zondag Doesburg. Kinderen kunnen gratis een velletje papier scheppen.

Vernieuwde werkplaats c-paper in Doesburg liggend

papiermakerij

Een echte workshop papierscheppen volgen van 1,5 uur? Dat kan alleen op afspraak. Er kunnen maximaal 4 kinderen tegelijkertijd papierscheppen.

Handgeschept papier met bloemen op zeef

Sjors creatief

Sjors creatief is een landelijk organisatie die in samenwerking met Actief in Doesburg elke 2e en laatste woensdag en workshop papierscheppen volgen.

Uitleg over de workshop

De kinderen (maximaal 4 per keer van ongeveer 1,5 uur) mogen een kleur droge papierpulp uitkiezen. De droge papierpulp is gemaakt bij een oude papiermolen De schoolmeester in Westzaan. Dit is oud textiel wat in kleine stukjes gehakt wordt en met behulp van een maalbak vermalen wordt tot papierpulp.

Als de kinderen de droge papierpulp met behulp van een blender tot een brij hebben gemaakt, wordt deze in een bak verdunt met water en gaan ze papierscheppen. De natte velletjes papier nemen ze mee naar huis op een kartonnetje.