De verkoop van c-paper

Het team van c-paper is bijna dagelijks bezig met experimenten en steeds op zoek naar nieuwe papiersoorten of materialen om bijvoorbeeld ook thuis papier te kunnen scheppen. Zo maken we ook dingen van papier zoals notitie boekjes, kaarten, enveloppen, verschillende maten labels, bedrukken we of laten we deze bedrukken. Door ons papier zelf te bewerken doen we zelf ook veel ervaring op met de verschillende technieken waarvoor ons papier gebruikt wordt. Hieronder een overzicht van de verkoop van c-paper.

Omdat de papiermakerij Doesburg op afspraak te bezoeken is, wordt ons handgeschepte papier te koop bij Het kunstlab Doesburg en Het Spuythuys Borculo en via een kraam op evenementen en natuurlijk tijdens Culturele zondag Doesburg (elke eerste zondag van de maand) bij papiermakerij Doesburg.

Omdat het team van c-paper graag willen weten welk papier ze moeten maken en waarvoor het gebruikt gaat worden, is het verstandig om de opdracht (minimaal €75,00 per opdracht) te bespreken met een van de teamleden door een afspraak te maken.

Informatiebord met diensten of verkopen papiermakerij doesburg

Handgeschept papier

Er is handgeschept papier van c-paper in de formaten A3, A4, A5, A6 en wat afwijkende formaten te koop. Er zijn verschillende toepassingen mogelijk zoals Aquarelpapier, etspapier of grafisch papier.

Handgeschepte labels 8x4cm in mal

Zelf gemaakte producten

Het team van c-paper maakt graag leuke dingen het hun handgeschepte papier. Denk hierbij aan zelf ingebonden notitieboekjes, handgeschepte labels, handgeschepte kaarten of drukwerk.

Bordje met droge papierpulp van de schoolmeester

Opdrachten

Het team van c-paper maakt ook handgeschept papier of dingen van papier in opdracht. Deze enveloppen zijn gemaakt voor een kerstkaart (325 stuks) of A3 papier voor houtgravure (50 stuks).

Voor het papierscheppen

Er zijn steeds meer mensen die thuis papier gaan scheppen of workshops papierscheppen geven. Voor deze groep zijn we op zoek naar goede en goedkope oplossingen om dit op een goede en verantwoordelijke manier te kunnen doen. Handgeschept papier van bedrukt oud papier met daarin bloemzaadjes is niet oké in verband met de inkten. We sturen dus niets op in verband met de hoge verzend- en verpakkingskosten.

Informatiebord met diensten of verkopen papiermakerij doesburg

A4 en A5 Schepramen

Momenteel lopen er wat testen om eens te kijken of we goede schepramen maken voor weinig geld. Er zijn enkele exemplaren te koop die liggen in de papiermakerij Doesburg.

Handgeschepte labels 8x4cm in mal

Droge papierpulp

Voor de liefhebbers die thuis goed papier willen scheppen zijn er verschillende soorten en kleuren zakjes (van ongeveer 100 gram) droge papierpulp. Even weken in water en dan even in de blender en klaar.

Bordje met droge papierpulp van de schoolmeester

Overige

Er wordt ook gekeken naar wat er nog meer nodig is voor het papierscheppen zoals houten mallen, toevoegingen, informatie boekjes, gebruikte spullen of bouwpakketten van bijvoorbeeld een pers.

Extra diensten met ons handgeschept papier

In onze werkplaats (Papiermakerij Doesburg) maken we ook verschillende dingen met ons handgeschept papier en hebben we niet alles op voorraad. Let er wel op dat dit hobby is (uitgezonderd het laten bedrukken door Historische drukkerij De Arend te Doesburg). Er worden dus geen grote hoeveelheden van gemaakt en zullen afgehaald moeten worden bij papiermakerij Doesburg. We sturen dus niets op in verband met de hoge verzend- en verpakkingskosten.

Informatiebord met diensten of verkopen papiermakerij doesburg

Laten bedrukken

Door een samenwerking met Historische boekdrukkerij de Arend te Doesburg hebben, kunnen we ons handgeschepte papier daar laten bedrukken. Ook kunnen we ons papier printen.

Handgeschepte labels 8x4cm in mal

Laten uitsnijden

Jan Rein heeft een mooi lasercutter die mooie figuren kan uitsnijden uit ons handgeschepte papier voor persoonlijke kaarten. Er kunnen maximaal 75 kaarten uitgesneden worden.

Bordje met droge papierpulp van de schoolmeester

Laten inbinden

Onze beide vrijwilligers vinden het leuk om boekje in te binden van ons handgeschepte papier. Er kunnen maximaal 5 boekjes samengesteld en ingebonden worden omdat het geen productie is.