handgeschept papier te koop

Het team van c-paper maakt bijna dagelijks handgeschept papier en verkoopt dat via verkooppunten. Hier vindt je informatie over de verkooppunten en natuurlijk onze papiersoorten.

Onze verkooppunten van c-paper papier

De verkooppunten

De papiermakerij Doesburg is alleen geopend op afspraak daarom zijn er enkele verkooppunten opgezet waar handgeschept papier te koop is wat door c-paper is gemaakt. Klik op de afbeelding (behalve Met kraam op evenementen die zijn er nog niet) en ga naar de website van het verkooppunt.

Papiermakerij

Doesburg

Kunstlab Doesburg

Doesburg

Het Spuythuys

Borculo

Met kraam op

evenementen

Handgeschept papier van c-paper te koop

Formaten papier van c-paper

Het team van c-paper heeft veel ervaring met het maken van verschillende soorten handgeschepte papier. Het papier van c-paper wordt gebruikt door kunstenaars en creatievelingen. Zo worden er aquarellen, etsen, andere grafische afdrukken, handgeschreven brieven, kaarten, uitnodigingen en andere papierkunstwerken gemaakt. Het papier maken we zoveel mogelijk in opdracht.

Binnenkort verwachten we 60 x 40 cm papier te kunnen scheppen.

A3-formaat

A4-formaat

A5-formaat

Afwijkende formaten

Handgeschept Aquarel papier

Omdat er nieuwe vezels binnengekomen zijn kan het team van c-paper beginnen met de zoektocht naar het ideale handgeschepte aquarel papier. Er is nog een reparatie nodig aan de grote schepbak (deze is lek) en het juiste formaat persplanken en vilten maken zodat we binnenkort ook handgeschept papier van het formaat 60 x 40 cm kunnen maken.

Handgeschept papier A3-formaat voor houtgravure druk

Verschillende vezels

In de zoektocht naar het ideale handgeschepte aquarel papier gaan we aan paar dingen uitzoeken zoals de ideale vezel mix, de juiste interne verlijming en de juiste oppervlakte verlijming. Tijdens de zoektocht worden er dus verschillende soorten handgeschept aquarel papier gemaakt die te koop zijn bij onze verkooppunten.

Grondstoffen halfstoffen restmateriaal en heelstof om papierpulp te maken staand

Vezel mix

Inmiddels hebben we keuze uit halffabricaten Houtvezels, Hennepvezels, Abaca vezels en Katoen vezels. Natuurlijk Gebleekte en Ongebleekte vlas, Oude lakens en Katoen vezels uit de stampers van papiermolen de Schoolmeester.

De oude papierschepspullen voor op markten liggend

Interne verlijming

Voor de interne verlijming zullen we opzoek moeten naar de juiste hoeveelheid AKD (alkylketeendimeer) die we toe kunnen voegen aan de papierpulp. Ook kijken we naar een natsterkte middel en eventueel verschillende soorten hars lijmen.

Handgeschept papier A3-formaat voor houtgravure druk

Oppervlakte verlijming

Als we de juiste middelen hebben gevonden voor interne verlijming gaan we kijken naar de juiste middelen voor oppervlakte verlijming. Als het papier droog is kan de verlijming in de juiste hoeveelheid worden aangebracht op het droge papier.