Handgeschept papier met bloemen op zeef

Zelf papier komen scheppen

Het team van c-paper maakt al enige jaren verschillende soorten handgeschept papier van plantaardige vezels in opdracht. Het is ook mogelijk om zelf te komen papierscheppen in Doesburg. Je hoeft alleen het papier te betalen dat je gemaakt hebt en meeneemt.

Papierscheppen in Doesburg

Levensloop op handgeschept papier

Papierscheppen in opdracht

Handgeschept papier maken in opdracht

Ons handgeschepte papier uit Doesburg wordt gemaakt van overwegend plantaardige vezels en restmateriaal. Wij voeren kleinschalige opdrachten uit voor het maken van handgeschept papier naar wens. Voor vellen A4 (€1,50 per vel), A5 (€1,00 per vel) en A6 (€0,80 per vel) (alle genoemde prijzen zijn incl. 21% btw) neem even contact op met onze meester papierschepper Ewald Weijers.

Voor een opdracht geldt wel een minimale afname voor €40,00 incl. 21% btw i.v.m. de onkosten voor bijvoorbeeld de papierpulp etc.

Het team van c-paper heeft het liefst dat u de opdracht komt ophalen zodat u zelf kunt controleren of dit het juiste papier is etc.

Door samenwerking met Historische boekdrukkerij De arend te Doesburg is het mogelijk om handgeschept papier te maken en te laten bedrukken voor een unieke menukaart. Zo hebben we al eens handgeschept papier gemaakt voor de menukaart van de Librije te Zwolle en een asperge en wildkaart voor Fletcher hotel Huis te Eerbeek.

Wildkaart van huis te eerbeek voor correctie

De wildkaart van Fletcher hotel Huis te Eerbeek

We hebben het handgeschepte papier gemaakt van 100% linnen met een 2-tal verlijmingen (AKD en een natsterkte) met daarin rietpluimen (langs het Apeldoorns kanaal geplukt) verwerkt. Het papier is bedrukt door Historische boekdrukkerij de Arend te Doesburg.

handgeschepte kerstkaarten

Diverse kaarten

Het team van c-paper kan handgeschept papier maken voor bijzondere kaarten voor uitnodigingen, geboorte, huwelijk of gelegenheid zoals kerstmis of verjaardagen.

Handgeschept papier met bloemen op zeef

Met bloemzaadjes

Uniek is om een uitnodiging te maken waarbij het handgeschepte papier in de grond gestopt kan worden zodat er mooi bloemen uitkomen met zelf aangeleverde bloemzaden.

Levensloop op handgeschept papier

Briefpapier

Wil je mooie brieven schrijven (bijvoorbeeld kalligraferen) op mooi handgeschept papier? Het team van c-paper kan deze voor u maken. Natuurlijk is bedrukken met printer ook een mogelijkheid.

Handgeschept papier voor kunstenaars

Het handgeschepte papier dat het team van c-paper maakt, wordt ook geleverd aan verschillende kunstenaars die er van alles op willen uit proberen met waterverf, inkt, olieverf, pastel krijt, houtskool etc. Omdat we de eigenschappen van het papier kunnen beïnvloeden door toevoeging van hulpstoffen etc. kan het handgeschepte papier naar wens van de kunstenaar worden gemaakt.

Handgeschept Japans gampi papier

Handgeschept gampi papier voor blauwdrukken

Omdat we de kennis hebben om van Gampi en kozo vezels handgeschept papier te kunnen maken wat heel dun is, kunnen er allerlei experimenten mee gedaan worden zoals Blauwdrukken op dit papier. Blauwdrukken is een proces waarbij iets aangebracht wordt op het papier en door UV licht wordt een afbeelding zichtbaar na het spoelen. Het papier moet dus goed tegen water kunnen en niet uit elkaar vallen als het nat wordt.

Gekleurd papier

Het team van c-paper kan gekleurd handgeschept papier maken voor uw kunstwerk in kleur. Er loopt nu een project om dit met behulp van natuurlijke kleurstoffen te kunnen.

Handgeschept papier met bloemen op zeef

Aquarelpapier

Handgeschept papier voor aquarelleren bevat een 2-tal verlijmingen waardoor het papier niet uit elkaar valt als het nat wordt en een bescherming tegen water.

Papierscheppen deksel afnemen

Kalligrafeer papier

Handgeschept papier wat geschikt is voor kalligrafie moet hard zijn en een glad oppervlakte hebben. Wat ook niet onbelangrijk is dat de inkt bij het schrijven niet uitvloeit.

Handgeschept papier voor grafiek

Regelmatig komt bij ons de vraag binnen of ons handgeschepte papier ook geschikt is om te bedrukken of door de printer heen te halen. Voor het bedrukken, pregen (ook wel blinddruk) kan het team van c-paper uniek handgeschept papier maken dat geschikt is om te bedrukken.

Voor de printer (tot 180 gram) zullen we dunne flexibele vellen moeten maken. Het beste is om een printer met handmatige papierinvoer te hebben aan de achterkant van de printer. Het papier loopt dan met een bocht van 45 graden door de printer heen in plaats van 90 graden.

Yvonne Huiskamp schept enveloppe papier

Handgeschepte envelop maken

Op de foto zien we Yvonne die met behulp van een houten mal handgeschepte vellen maakt. Deze vellen hebben de vorm van een nog te vouwen envelop. Er is dus geen stans machine nodig maar u kunt meteen vouwen en plakken.

Onze hollander beater maakt papierpulp van vlas plant

Etsen

Het etsen is een oude techniek van drukken die in de vergetelheid is geraakt. Daar een hout of metaalplaat te voorzien van een gravure kan men afdrukken maken op het handgeschepte papier.

Handgeschept papier met bloemen op zeef

Bedrukken

Uniek is om een uitnodiging te maken waarbij het handgeschepte papier bedrukt wordt met verschillende soorten inkt. Zo kunt u stempelen, pregen (ook wel blinddruk) etc.

Levensloop op handgeschept papier

Voor de printer

Wil je mooie afdrukken maken met behulp van een printer dan dient het papier lekker dun (maximaal 180 grams) en flexibel te zijn. Het beste is om een printer te gebruiken met een achterlader.

Zelf papierscheppen

Is Doesburg niet te ver voor je en wil je voor je project alles zelf maken dus ook het papier, breng dan een bezoek aan de papiermakerij Doesburg. Je schept dan zelf papier onder deskundige begeleiding (let op het is geen workshop papierscheppen waar je veel meer te weten komt). Je betaalt het handgeschepte papier dat jezelf gemaakt hebt en meeneemt naar huis. Voor A4-formaat is dit €1,50 per vel, voor A5-formaat is dit €1,00 per vel en voor A6-formaat is dit €0,80 per vel. Er is een maximaal bedrag van €40,00 per persoon. Bijvoorbeeld 40 vel A4 zou €60,00 kosten maar wordt dan €40,00.

Handgeschepte kerstkaarten lompenpapier bedrukt met oude degel

Handgeschepte kaarten

Marlie komt af en toe papierscheppen om zelf kaarten of een kunstwerk te maken. Ze heeft een liefde voor schelpen en verwerkt deze in haar kunstwerken. Voor haar handgeschepte kaarten gebruikt ze schelpgruis, hele schelpen en bloemen.

Handgeschepte prijs labels met en zonder eylet

Etiket op bierflesje

Toon gebruikt de papiermakerij Doesburg om allerlei bijzondere papiersoorten te scheppen. Hij komt zo af en toe en heeft al papier voor visitekaartjes geschept maar ook had hij verse hop bij zich. Dit werden A4 vellen voor etiketten voor op bierflesjes.

Boekenlegger

Joanne heeft onderzoek gedaan naar de stoffen die zich in de aspergeplant bevinden. Tijdens dit onderzoek bleef er restmateriaal van de asperges over. Ze heeft ze een boek gemaakt en handgeschept papier voor een boeklegger.

Levensloop op handgeschept papier

Gedichten op papier

Manon heeft een paar keer in de papiermakerij Doesburg handgeschept papier gemaakt voor haar bijzondere gedichten voor de IJselbiënale. Langs de IJsel heeft ze veren verzamelt en die in haar handgeschepte papier verwerkt.

Handgeschept papier met bloemen op zeef

Schilderen op papier

Jeroen heeft mij geholpen met het papier scheppen van linnen en Alaskan Yellow cedar hout voor Geke. In verband met het project om een papierschepperij op te zetten bij dagbesteding de goede dag in Zevenaar wilde hij wat ervaring opdoen.

Olieverven op papier

Hans schildert graag met olieverf en wil dit nu eens doen op handgeschept papier. Het doel is om geen gesso te gebruiken maar rechtstreeks op het papier te schilderen zonder dat er op de achterkant van zijn handgeschepte papier olie te zien is.