Handgeschept papier met bloemen op zeef

Zelf papier komen scheppen

Het team van c-paper maakt al enige jaren verschillende soorten handgeschept papier van plantaardige vezels in opdracht. Het is ook mogelijk om zelf te komen papierscheppen in Doesburg. Je hoeft alleen het papier te betalen dat je gemaakt hebt en meeneemt.

Papierscheppen in Doesburg

Opdracht om mosterdgeel papier te maken.

Papierscheppen in opdracht

Handgeschept papier maken in opdracht

Ons handgeschepte papier uit Doesburg wordt gemaakt van overwegend plantaardige vezels en restmateriaal. Voor onze partners maken we alleen papier in opdracht omdat we anders geen tijd hebben voor onze educatieve taken. Het maken van handgeschept papier in opdracht vergt veel tijd in de voorbereiding omdat er misschien een passend schepraam of mal gemaakt moeten worden en de juiste samenstelling van de papierpulp gemaakt moet worden. Daarna kan het papierscheppen beginnen.

Door samenwerking met Historische boekdrukkerij De arend te Doesburg is het mogelijk om handgeschept papier te kopen en deze te laten bedrukken.

Nieuw: 2023 is het jaar van “800 jaar Hanzesteden” hiervoor heeft het team van c-paper handgeschept papier van lompen gemaakt met een watermerk van c-paper. Ons handgeschepte papier wordt bedrukt met een oud Hanzegedicht in een lettertype uit 1600 bij Historische boekdrukkerij de Arend. Het unieke gedicht is alleen te koop bij de papiermakerij en boekdrukkerij.

handgeschepte kerstkaarten

Relatiegeschenken

We kunnen pakketjes handgeschept papier maken en bedrukt met onze printer. Deze velletjes worden voorzien van een bruine band en een doosje.

Handgeschept papier met bloemen op zeef

Met bloemzaadjes

Uniek is om een kaart te maken waarbij het handgeschepte papier in de grond gestopt kan worden zodat er mooi bloemen uitkomen met zelf aangeleverde bloemzaden.

Levensloop op handgeschept papier

Handgeschepte kaarten

Door samenwerking met de Historische Boekdrukkerij de Arend te Doesburg kunnen we ons handgeschepte papier laten bedrukken voor uitnodigingen etc.

Zelf papierscheppen

Is Doesburg niet te ver voor je en wil je voor je project alles zelf maken dus ook het papier, breng dan een bezoek aan de papiermakerij Doesburg. Je schept dan zelf papier onder deskundige begeleiding (let op het is geen workshop papierscheppen waar je verschillende soorten handgeschept papier te maken). Je betaalt het handgeschepte papier dat jezelf gemaakt hebt en meeneemt naar huis. Voor A4-formaat is dit €1,50 per vel, voor A5-formaat is dit €1,00 per vel en voor A6-formaat is dit €0,80 per vel. De genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw. Deze laagdrempeligheid is goed voor kunstenaars die wat uit willen testen of opdrachten krijgen vanuit de opleiding. Een papier vellen teken- of aquarelpapier zelf maken en geen heel blok te hoeven kopen.

Handgeschepte kerstkaarten lompenpapier bedrukt met oude degel

Papier met bloemzaad

Er zijn mensen die handgeschept papier komen maken met bloemzaden voor in bijvoorbeeld een zelfgemaakte kaart.

Handgeschepte prijs labels met en zonder eylet

Zelf tekenpapier maken

Er zijn mensen die hun eigen handgeschepte papier komen maken zodat ze erop kunnen tekenen met allerlei materialen.

Plantaardige vezels

Er zijn mensen die bijzondere papiersoorten komen maken van plantaardige vezels voor een project zoals aspergeschillen.

Levensloop op handgeschept papier

Gedichten op papier

Er zijn mensen (met name dichters) die handgeschept papier komen maken om speciale gedichten op te kunnen schrijven.

Handgeschept papier met bloemen op zeef

Schilderen op papier

Er zijn mensen die willen experimenteren door te schilderen op hun zelfgemaakte handgeschept papier.

Handgeschepte kerstkaarten lompenpapier bedrukt met oude degel

Druktechnieken

Er zijn mensen die zelfgemaakt handgeschept willen gebruiken om allerlei druktechnieken uit te proberen zoals Letterpress.