Handgeschept papier met bloemen op zeef

Zelf papier komen scheppen

Het team van c-paper maakt al enige jaren verschillende soorten handgeschept papier van plantaardige vezels in opdracht. Het is ook mogelijk om zelf te komen papierscheppen in Doesburg. Je hoeft alleen het papier te betalen dat je gemaakt hebt en meeneemt.

Papierscheppen in Doesburg

Opdracht om mosterdgeel papier te maken.

Papierscheppen in opdracht

Handgeschept papier maken in opdracht

Ons handgeschepte papier uit Doesburg wordt gemaakt van overwegend plantaardige vezels en restmateriaal. Wij voeren opdrachten uit voor slechts 1 opdrachtgever uit de regio die ons handgeschepte papier inkoopt. Het maken van handgeschept papier in opdracht vergt veel tijd in de voorbereiding omdat er misschien een passend schepraam of mal gemaakt moeten worden en de juiste samenstelling van de papierpulp gemaakt moet worden. Daarna kan het papierscheppen beginnen.

Door samenwerking met Historische boekdrukkerij De arend te Doesburg is het mogelijk om handgeschept papier te kopen en deze te laten bedrukken.

handgeschepte kerstkaarten

We hebben handgeschepte papier gemaakt van 100% linnen met daarin rietpluimen of asperge schillen verwerkt. Het papier is bedrukt door Historische boekdrukkerij de Arend te Doesburg.

Handgeschept papier met bloemen op zeef

Met bloemzaadjes

Uniek is om een kaart te maken waarbij het handgeschepte papier in de grond gestopt kan worden zodat er mooi bloemen uitkomen met zelf aangeleverde bloemzaden. Zo zijn er kaartjes van 10x10cm gemaakt.

Levensloop op handgeschept papier

Handgeschepte kaarten

Door samenwerking met de Historische Boekdrukkerij de Arend te Doesburg, hebben we 2 verschillende nieuwjaarskaarten laten bedrukken op ons handgeschept papier gemaakt van lompen.

Zelf papierscheppen

Is Doesburg niet te ver voor je en wil je voor je project alles zelf maken dus ook het papier, breng dan een bezoek aan de papiermakerij Doesburg. Je schept dan zelf papier onder deskundige begeleiding (let op het is geen workshop papierscheppen waar je veel meer te weten komt). Je betaalt het handgeschepte papier dat jezelf gemaakt hebt en meeneemt naar huis. Voor A4-formaat is dit €1,50 per vel, voor A5-formaat is dit €1,00 per vel en voor A6-formaat is dit €0,80 per vel. De genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

Handgeschepte kerstkaarten lompenpapier bedrukt met oude degel

Handgeschepte kaarten

Marlie komt af en toe papierscheppen om zelf kaarten of een kunstwerk te maken. Ze heeft een liefde voor schelpen en verwerkt deze in haar kunstwerken. Voor haar handgeschepte kaarten gebruikt ze schelpgruis, hele schelpen en bloemen.

Handgeschepte prijs labels met en zonder eylet

Etiket op bierflesje

Toon gebruikt de papiermakerij Doesburg om allerlei bijzondere papiersoorten te scheppen. Hij komt zo af en toe en heeft al papier voor visitekaartjes geschept maar ook had hij verse hop bij zich. Dit werden A4 vellen voor etiketten voor op bierflesjes.

Boekenlegger

Joanne heeft onderzoek gedaan naar de stoffen die zich in de aspergeplant bevinden. Tijdens dit onderzoek bleef er restmateriaal van de asperges over. Ze heeft ze een boek gemaakt en handgeschept papier voor een boeklegger.

Levensloop op handgeschept papier

Gedichten op papier

Manon heeft een paar keer in de papiermakerij Doesburg handgeschept papier gemaakt voor haar bijzondere gedichten voor de IJselbiënale. Langs de IJsel heeft ze veren verzamelt en die in haar handgeschepte papier verwerkt.

Handgeschept papier met bloemen op zeef

Schilderen op papier

Jeroen heeft mij geholpen met het papier scheppen van linnen en Alaskan Yellow cedar hout voor Geke. In verband met het project om een papierschepperij op te zetten bij dagbesteding de goede dag in Zevenaar wilde hij wat ervaring opdoen.

Olieverven op papier

Hans schildert graag met olieverf en wil dit nu eens doen op handgeschept papier. Het doel is om geen gesso te gebruiken maar rechtstreeks op het papier te schilderen zonder dat er op de achterkant van zijn handgeschepte papier olie te zien is.