Handgeschept papier met bloemen op zeef

Zelf papier komen scheppen

Het team van c-paper maakt al enige jaren verschillende soorten handgeschept papier van plantaardige vezels in opdracht. Het is ook mogelijk om zelf te komen papierscheppen in Doesburg. Je hoeft alleen het papier te betalen dat je gemaakt hebt en meeneemt.

Papierscheppen in Doesburg

Levensloop op handgeschept papier

Handgeschept in opdracht

Papierscheppen in opdracht

Ons handgeschepte papier uit Doesburg wordt gemaakt van overwegend plantaardige vezels en restmateriaal. Wij voeren kleinschalige opdrachten uit voor het maken van handgeschept papier naar wens tot 50 vel A4 (€1,50 per vel), 100 vel A5 (€1,00 per vel) en 150 vel A6 (€0,80 per vel) incl. 21% btw.

01

Kerstkaarten

Papier voor kerstkaarten

Binnenkort gaat er handgeschept papier naar Drukkerij de Arend in Doesburg om mooie kerstkaarten te bedrukken. Het team van c-paper kan natuurlijk ook voor u kleinschalig papierscheppen voor kerstkaarten die u zelf kan laten bedrukken.

02

Papier voor menukaarten

Handgeschept papier voor menukaarten is ook mogelijk. Zo heb ik al papier gemaakt voor De Librije en Fletcher hotel in Eerbeek. Het papier voor de asperge kaart was voorzien van aspergeschillen en voor de wildkaart met rietpluimen.

03

Papier met zaadjes

Papier met zaadjes

Ik heb al diverse soorten papier geschept met verschillende bloemzaadjes. Het handgeschepte papier bestaat uit 100% plantaardige vezels zonder toevoegingen. Dit is niet schadelijk voor de natuur. Het drogen gebeurt aan de lucht.

04

Uitnodigingen

Papier voor uitnodigingen

Ik heb al diverse soorten papier geschept voor trouw- en geboortekaarten. Het bedrukken van deze kaarten moet wel gedaan worden bij een oude drukkerij i.v.m. de randjes en verschillende diktes van het papier.

05

Aquarelpapier

Papier voor Aquarelleren

Voor de mensen die eens op handgeschept papier willen aquarelleren, schep ik papier van 100% katoen vezels en voeg daar verlijming aan toe. Omdat de vellen handgeschept papier los te verkrijgen, kan men experimenteren.

06

Etspapier

Papier voor het etsen

Etsen is een oude druktechniek waar maar weinig handgeschept papier voor te verkrijgen is. Momenteel wordt veelal aquarelpapier gebruikt. Door maar 1 soort verlijming te gebruiken kan men het papier met plantenspuit nat maken.

07

Kalligrafeer papier

Papier voor kalligraferen

Bij kalligrafie wordt het papier beschreven met een kunstige letter of afbeelding. Het handgeschepte papier moet dus een wat harder karakter hebben zoals vroeger linnenpapier werd gebruikt. Ook moet het papier glad zijn.

08

Japans papier

Papier van bastvezels

Japans papier wordt gemaakt van bastvezels van de abacaboom, de moerbeiboom of de mitsumata plant. Het papier kan heel dun geschept worden en door meerdere lagen te scheppen wordt het dikker.

09

Overig papier

Overige papiersoorten

We kunnen niet alle soorten papier beschrijven die we al gemaakt hebben als team van c-paper. Wij maken papier van plantaardige vezels naar wens van de klant. Bezoek ons voor een gesprek zodat we advies op maat kunnen geven.

Zelf papierscheppen

Is Doesburg niet te ver voor je en wil je voor je project alles zelf maken dus ook het papier, breng dan een bezoek aan de papiermakerij Doesburg. Je schept dan zelf papier onder deskundige begeleiding (let op het is geen workshop waar je veel meer te weten komt). Je betaalt het handgeschepte papier dat jezelf gemaakt hebt en meeneemt naar huis. Voor A4-formaat is dit €1,50 per vel, voor A5-formaat is dit €1,00 per vel en voor A6-formaat is dit €0,80 per vel. Er is een maximaal bedrag van €40,00 per persoon. Bijvoorbeeld 40 vel A4 zou €60,00 kosten maar wordt dan €40,00.

01

Handgeschepte kaart

Papier met schelpen

Marlie komt af en toe papierscheppen om zelf kaarten of een kunstwerk te maken. Ze heeft een liefde voor schelpen en verwerkt deze in haar kunstwerken. Voor haar handgeschepte kaarten gebruikt ze schelpgruis, hele schelpen en bloemen.

02

Etiket voor bierflesje

Papier met hop

Toon gebruikt de papiermakerij Doesburg om allerlei bijzondere papiersoorten te scheppen. Hij komt zo af en toe en heeft al papier voor visitekaartjes geschept maar ook had hij verse hop bij zich. Dit werden A4 vellen voor etiketten voor op bierflesjes.

03

Boekenlegger

Papier van asperges

Joanne heeft onderzoek gedaan naar de stoffen die zich in de aspergeplant bevinden. Tijdens dit onderzoek bleef er restmateriaal van de asperges over. Ze heeft ze een boek gemaakt en handgeschept papier voor een boeklegger.

04

Gedichten

Papier voor gedichten

Manon heeft een paar keer in de papiermakerij Doesburg handgeschept papier gemaakt voor haar bijzondere gedichten voor de IJselbiënale. Langs de IJsel heeft ze veren verzamelt en die in haar handgeschepte papier verwerkt.

05

Om te beschilderen

Papier van Alaskan cedar

Jeroen heeft mij geholpen met het papier scheppen van linnen en Alaskan Yellow cedar hout voor Geke. In verband met het project om een papierschepperij op te zetten bij dagbesteding de goede dag in Zevenaar wilde hij wat ervaring opdoen.

06

Kunstwerkjes

Papier voor kunstwerkjes

Kunstenares Ellen heeft kleine velletjes dik handgeschept papier gemaakt bij papiermakerij Doesburg als bijlage van de eerste exemplaren van haar nieuwe boek. Het papier werd met behulp van een mal geschept en ingelegd met droogbloemen.