Openingstijden:

Papierscheppen papiermakerij Doesburg

De papiermakerij is op vaste dagen (woensdag, donderdag en vrijdag) van 12:00 t/m 16:00 uur geopend voor bezoekers. Deze openingstijden kunnen afwijken omdat vaak op een dinsdag en zaterdag de papiermakerij Doesburg extra geopend is. In de zomervakantie (juli en augustus) zijn de openingstijden tot 17:00 i.p.v. 16:00 uur. Kom papierscheppen in papiermakerij Doesburg
begin pagina.

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
12:00 – 16:00
Donderdag
12:00 – 16:00
Vrijdag
12:00 – 16:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Elke eerste zondag van de maand tijdens Culturele zondag Doesburg is de papiermakerij Doesburg geopend van 12:00 t/m 17:00 uur. Er wordt op andere zondag wel eens een evenementen georganiseerd waarbij de papiermakerij Doesburg ook die zondag geopend is van 12:00 t/m 17:00 uur.

Opstelling voor 6 cursisten in Doesburg voor een workshop papierscheppen
10+
Jaar ervaring
10.000+
Vellen papier geschept

Wat valt er allemaal te beleven?

Het team van c-paper maken bijna dagelijks handgeschept papier in hun werkplaats (papiermakerij Doesburg, Ooipoortstraat 21, 6981 DS, Doesburg) van voornamelijk plantaardige vezels. Ze delen hun kennis met passie, laten het ambacht papierscheppen en het immaterieel erfgoed papierscheppen in Doesburg voortbestaan en nemen bezoekers mee in de wereld van het papierscheppen. Bezoekers kunnen er zelf papier komen scheppen, er worden workshops papierscheppen gegeven voor jong (vanaf 6 jaar) en oud, er worden opleidingen voor het ambachtelijk papier maken gegeven en er is handgeschept papier te koop.

Voor de kinderen tussen de 6 en 10 jaar wordt er de 1e en laatste woensdagmiddag tussen 14:00 en 15:00 een workshop papierscheppen gegeven via Sjors Creatief (aanmelden via www. actiefindoesburg.nl) voor €5,50 per kind. Voor de kinderen die bijvoorbeeld op vakantie zijn bestaat de mogelijk om een workshop papierscheppen (maximaal 4 kinderen per workshops) van 1,5 uur te volgen voor €10,00 per kind. Dit is mogelijk als de papiermakerij geopend is.

De entree is gratis om zo mensen de mogelijkheid te geven om papier te kopen of kennis te laten maken met het ambacht papierscheppen. De kinderen kunnen tijdens het bezoek een gratis velletje papier scheppen en dat mee naar huis nemen.

Omdat c-paper (het bedrijf achter de papiermakerij Doesburg) ook een ambassadeur is van Liemers Trots is, is er ook een gratis fietsroute te verkrijgen die langs de producenten en ambassadeurs gaat. Ook zitten er een paar knooppunten routes in. Ze staan in het folderrek.

Sinds kort wordt er ook elke 2e vrijdag van de maand tussen 13:00 en 15:00 uur een workshop papier maken via het kunstlab Doesburg gegeven. De kosten hiervan zijn €15,00 per persoon en er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Aankomende evenementen

Het laatste nieuws

Zelfgemaakte notitieboekjes A5 formaat staand

Workshop papierscheppen en boekbinden

Workshop papierscheppen en boekbinden De docent Yvonne Huiskamp is al een jaar of 9 vrijwilliger papierschepper bij c-paper en heeft al veel papier geschept en verschillende boekjes met Japanse binding […]

boek de scheppende kracht van papier staand

Scheppende kracht van papier

Eliza Meier en Leo Hoegen hebben gezamenlijk een boek uitgebracht genaamd De scheppende kracht van papier via Uitgeverij Boiten boekprojecten. Het boek neemt je mee in de wereld van het papierscheppen.

Papierscheppen deksel afnemen

Meester-gezel opleiding ambachtelijke papierschepper

Module 1 Historie van papier In deze module leer je van alles over het ontstaan van het papier. We bezoeken papiermolens etc. De module duurt 5 dagen. Module 2 Materiaal […]

Hollander beater gevuld met ongebleekte vlas vezels

Basiscursus papierscheppen

Basiscursus papierscheppen Algemeen De basiscursus papierscheppen duurt 6 uur en begint met het doornemen van het cursusmateriaal. Deze bevat algemene informatie over het ambacht papierscheppen. Papierpulp maken In de ochtend […]

Yvonne schept papier van planten vezels

workshop papierscheppen voor volwassenen

Workshop papierscheppen voor volwassenen Wil je kennis maken met het ambacht papierscheppen, mooie velletjes papier maken met bloementjes of gewoon even gezellig een workshop volgen, dan kan het team van […]

De route

Lopen vanuit Parkeerplaats de Turfhaven (gratis parkeren)

Looproute vanaf Parkeerplaats de turfhaven (gratis parkeren)
– Loop de parkeerplaats Turfhaven uit en steek de weg over.
– Sla linksaf en loop naar het einde van de weg.
– Op te T-splitsing ga je rechtsaf.
– Bij het eerste zebrapad steek je over en loop de weg in.
– Dit is de Ooipoortstraat.
– Loop door tot je links Slagerij de Worstepinne en rechts Het kunstlab ziet.
– Loop de winkel van het kunstlab binnen.
– Loop de winkel door (rechtsachter) naar ruimte 3 van de papiermakerij.

Lopend vanuit Parkeerplaats De Plus (voorheen COOP) en Albert Heijn (betaald parkeren)

– Loop naar de ingang van de PLUS (voorheen COOP).
– Loop hier tussen de gebouwen door naar de Ooipoortstraat.
– Aan de linkerkant is Slagerij de Worstepinne te zien.
– Steek de weg iets schuin over en loop Het kunstlab naar binnen.
– Loop de winkel door (rechtsachter) naar ruimte 3 van de papiermakerij.

Met het openbaar vervoer

Het gemakkelijkste is om met de trein naar station Dieren af te reizen. Het perron omhoog lopen en dan naar de bus stop. Hier staat meestal een breng bus lijn 26 Doesburg klaar om je naar de Karel Doormansingel te brengen (De halte ervoor is koepoortsraat). Je steekt de weg schijn over en loopt de parkeerplaats van de PLUS en AH op. Hierna volg de instructies in het stukje hierboven.

Afspraak maken

Voor de bezoekers van papiermakerij Doesburg is de entree gratis en alleen tijdens openingstijden te bezoeken. Mocht u buiten de openingstijden een bezoek willen brengen dan kunt u een afspraak maken door een e-mail te sturen naar info@papiermakerij-doesburg.nl.