Workshop papierscheppen

Workshop papierscheppen

Vrijdag 15 mei 2024 is er vanaf 13:30 uur t/m 15:30 uur een 2 uur durende workshop papierscheppen. Er kunnen maximaal 6 volwassenen/kinderen deelnemen. De workshop papierscheppen gaat ook al door bij 1 deelnemer. De kosten zijn €27,50 per persoon. De locatie is de papiermakerij Doesburg (Ooipoortstraat 21, 6981 DS, Doesburg).

Er worden een aantal bakken met papierpulp van lompen en plantaardige materialen opgezet en de deelnemers kunnen helemaal los gaan in het papierscheppen. Er is materiaal aanwezig die je in het papier kan verwerken maar je mag ook zelf ook wat meenemen. Het is ook mogelijk om onderling te wisselen van bak met papierpulp. Natuurlijk krijg je het zelf geschepte papier nat mee naar huis.

Wat kun je maken…

Gekleurd lompen papier

We hebben witte en gekleurde papierpulp van lompen (textiel) gemaakt klaarstaan. Dit kun je allemaal bewerken met ingelegde bloemzaadjes etc.

Inleggen natuurlijke materialen

Er zijn wat natuurlijke materialen en bloemzaadjes aanwezig om in het papier te verwerken. natuurlijk mag je ook zelf gedroogde bloemen meenemen.

Figuurtjes maken

Het is ook mogelijk om allerlei figuurtjes in je papier of gewoon losse figuren maken. Zo kun je rond papier of kleine labeltjes scheppen.

Harry maakt wit lompen A4 papier