Opdracht handgeschept papier maken

Opdracht handgeschept papier maken

Voor kleine hoeveelheden handgeschept papier kunnen ze bij papiermakerij Doesburg in opdracht papier maken. Dit kunnen bijvoorbeeld vellen A4, A5 en A6 papier zijn, handgeschepte labels of handgeschepte figuren. Dit kunnen we doen van verschillende soorten papierpulp of toevoegingen. Wat dacht je van mooie handgeschepte labels als prijskaartje (zelf beschreven of bestempeld).

Home voor route

Handgeschepte labels

Er zijn voorlopig 2 formaten handgeschepte label met eyelet (metaal ringetje) verkrijgbaar. De maten zijn Smal (8x4cm), Medium (8x7cm) en Groot (13x7cm). In de papiermakerij Doesburg liggen deze op voorraad maar kunnen ook in een kleine opdracht gemaakt worden.

A4, A5 of A6 vellen handgeschept papier

Handgeschepte vellen papier in opdracht worden gemaakt in drie formaten namelijk A4 (30x21cm), A5 (21x15cm) en A6 (15x10cm). Dit zijn wel handgeschepte vellen papier waarbij vele factoren een rol spelen en dus is de maatvoering niet precies.

Het handgeschepte papier wordt gemaakt door een professionele papierschepper

Voor het plaatsen van een opdracht handgeschept papier maken kun je beter even een bezoek brengen aan de papiermakerij Doesburg. Zo kunnen we de vele mogelijkheden bespreken. Hou er wel rekening mee dat handgeschept papier wat betreft formaten afwijkend is. Moderne machines voor het bedrukken hebben hier over het algemeen moeite mee. Door de schepranden af te snijden verlies je alleen de charme van het handgeschepte papier.

Handgeschept papier laten bedrukken

Indien het bedrukken zelf niet lukt en je wilt het uitbesteden dan kunnen wij (door samenwerking) voor het drukwerk zorgen bij Historische Boekdrukkerij de Arend te Doesburg. Deze drukkerij werkt met ouderwetse degel persen en loden letters. Let er wel op dat de teksten niet te lang zijn en afbeeldingen kunnen alleen bestaande afbeelding zijn die bij de drukkerij liggen.