Experimenteren met papier maken

In de papiermakerij Doesburg valt op woensdag, donderdag, vrijdag en tijdens culturele zondag Doesburg (de eerste zondag van de maand) van alles te beleven op het gebied van ambachtelijk papier maken. Zo zijn er veel experimenten met papier maken.

Experimenteren met papier maken

In de papiermakerij Doesburg valt op woensdag, donderdag, vrijdag en tijdens culturele zondag Doesburg (de eerste zondag van de maand) van alles te beleven op het gebied van ambachtelijk papier maken. Zo zijn er veel experimenteren met papier maken die uitgevoerd worden en worden er elke keer nieuwe papiersoorten ontdekt.

Papier maken van Asperge schillen

Doel van het experiment

Het team van c-paper zoekt naar mogelijkheden om op een simpele manier papierpulp te maken van asperge schillen zodat deze ook thuis gemaakt kan worden.

Het einddoel

Aan het einde van het experiment kunnen we op een simpele en natuurlijke manier goed handgeschept papier te maken van asperge schillen

Bevindingen

We hebben al 2 experimenten gedaan met papier van asperge schillen. Als we voldoende kennis hebben volgt er een workshop van.

Gemalen yucca plant op schepraam staand

Papier maken van Yucca plant

Doel van het experiment

Het team van c-paper zoekt naar mogelijkheden om op een simpele manier papierpulp te maken van bladeren van de Yucca plant zodat deze ook thuis gemaakt kan worden.

Het einddoel

Aan het einde van het experiment kunnen we op een simpele en natuurlijke manier goed handgeschept papier te maken van de bladeren van de Yucca plant.

Bevindingen

Het blad van de Yucca is vrij taai en moet dus goed gekookt worden. Het geeft stevig papier.

Gemalen yucca plant op schepraam staand

Papier kleuren met natuurlijke kleurstoffen

Doel van het experiment

Het team van c-paper zoekt naar mogelijkheden om handgeschept papier te kunnen kleuren met natuurlijke kleurstoffen die we uit planten kunnen halen.

Het einddoel

Aan het einde van het experiment kunnen we handgeschept papier kleuren met natuurlijke kleurstoffen.

Bevindingen

Het kleuren van papier met natuurlijke kleurstoffen is best lastig waar je toch wel enige kennis voor nodig hebt omdat je moet beitsen.

Gemalen yucca plant op schepraam staand