Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop papierscheppen voor kinderen vakantie

30 augustus @ 13:00 14:00

Workshop papierscheppen voor kinderen

Woensdagmiddag 19, 26 juli, 2, 9, 23 en 30 augustus is er tussen 13:00 en 14:00 uur een workshop papierscheppen voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar in papiermakerij Doesburg. De kosten voor deze 1 urige workshop zijn €10,00 per kind en worden ter plekke afgerekend net zoals het opgeven voor deelname (je kunt niet reserveren). Er kunnen maximaal 4 kinderen deelnemen per workshop. De deelnemers maken dan een paar velletjes handgeschept papier van oude kleding (gemalen bij papiermolen de schoolmeester in Westzaan) en nemen deze nat mee naar huis tussen karton.

De workshops worden gegeven door eigenaar/meester papierschepper bij c-paper (Ewald Weijers). Hij heeft in diverse klassen van de basisscholen in gemeente Brummen en Winterswijk, BSO’s en elke 2e en laatste woensdagen van de maand workshops papierscheppen voor kinderen verzorgt. Hij vindt het belangrijk dat zijn kennis overgedragen wordt en dat zoveel mogelijk kinderen/volwassen kennis maken met het ambacht papierscheppen. Hij is beheerder van immaterieel erfgoed papierscheppen in Doesburg.

Tijdens de zomervakantie

Workshop papierscheppen voor kinderen

Kinderen tussen de 6 en 10 jaar kunnen op de woensdagmiddag van 19, 26 juli en 2, 9, 23 en 30 augustus 2023 tussen 13:00 en 14:00 uur een workshop papierscheppen volgen voor €10,00 per kind. Er geldt wel een maximaal van 4 kinderen en voorinschrijven is niet mogelijk.

Wat gaan we doen?

Van tevoren staan er 4 bakken klaar met gekleurde papierpulp gemaakt van oude textiele lappen zoals blauw is spijkerstof. De deelnemers gaan met een A5 schepraam papierscheppen waarna ze naar een andere bak gaan en daar weer papier uit scheppen. Ze nemen dan 5 velletjes lompenpapier van verschillende kleuren op blauwe doekjes mee naar huis.

Wat kunnen we leren?

Omdat de bakken klaar staan kunnen ze meteen beginnen met papierscheppen. Er worden geen lange verhalen gehouden en tijdens het papierscheppen komen de vragen vanzelf wel.

Schepbak met gele en rode lompen papierpulp gemixed staand

De locatie:

Papiermakerij Doesburg, Ooipoortstraat 21, 6981 DS te Doesburg.