Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Papierscheppen voor kinderen

27 januari @ 12:00 16:00

Workshop papierscheppen voor kinderen

Papierpulp maken

De deelnemers van deze workshop papierscheppen mogen eerst een kleur droge papierpulp van papiermolen de schoolmeester uitzoeken (deze is gemaakt van textiel). Ze wegen vervolgens 100 gram af en gaan met behulp van een blender tot natte papierpulp maken om er zo papier van te kunnen scheppen.

Het papierscheppen

Ewald Weijers heeft al vele workshops papierscheppen op basisscholen gegeven. Hij laat ze zien hoe je een velletje papier schept. Dat doen de kinderen na en het tweede velletje wordt dan een versiering aangebracht. De kinderen gaan met ongeveer 10 velletjes nat handgeschept papier naar huis.

Persen/drogen

Als het stapeltje van 5 versierde velletjes papier klaar is, wordt het natte papier (ongeveer 99% water) geperst. De deelnemers mogen daarom zelf het water uit hun handgeschepte papier persen met behulp van een ouderwetse pers. Omdat het papier op blauwe schoonmaakdoekjes vastzit kan het mee naar huis genomen worden en thuis te drogen gehangen worden.

Papierscheppen met groep 7 en 8 bij Villa Mondriaan Winterswijk

Papierscheppen via Sjors creatief

Sjors sportief-creatief is een organisatie wat landelijke allerlei workshops van de kinderen t/m 12 jaar aanbiedt (leerlingen van de basisscholen). Papierschepper Ewald Weijers heeft zich aangemeld en geeft graag een workshop papierscheppen voor kinderen in zijn papiermakerij Doesburg op de 2e en laatste woensdagmiddag van de maand tussen 14:00 t/m 15:30 uur. Er kunnen maximaal 4 kinderen tegelijkertijd in de workshop plaatsnemen. Er wordt twee keer per maand een workshop papierscheppen voor kinderen georganiseerd. De kosten zijn €5,50 per deelnemer (€0,50 zijn administratiekosten vanuit Sjors creatief.

Geef je op voor een workshop papierscheppen via Sjors creatief.

Vind je het ook leuk om een papier te komen scheppen dan kun je hier aanmelden

Aankomende evenementen