Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop papierscheppen voor kinderen

18 oktober @ 12:00 16:00

Workshop papierscheppen voor kinderen

Als papiermakerij Doesburg geopend is kunnen kinderen een workshop papierscheppen komen volgen van ongeveer 1,5 uur voor €10,00 per kind. Het maakt niet uit of je op vakantie bent of uit de buurt komt. Deze workshops staan helemaal los van de workshops papierscheppen voor kinderen van Sjors creatief (deze gelden alleen voor kinderen in de buurt). Volwassen (bijvoorbeeld ouders) kunnen deelnemen voor €20,00 per persoon.

Er kunnen maximaal 4 personen/kinderen tegelijkertijd papier komen scheppen in de papiermakerij Doesburg. Vol is ook echt vol. Je kunt dus zo maar binnen komen stappen of je maakt even afspraak. De kosten zijn €10,00 per kind en €20,00 voor volwassenen incl. alleen materiaal en kunnen ter plekke voldaan worden (pinnen is ook mogelijk).

De woensdag 18 oktober zijn er 2 kinderen die een workshop papierscheppen volgen en is er 1 persoon bezig om papier te scheppen. Er is dus nog plek voor 1 persoon/kind om papier te scheppen.

Workshop papierscheppen

Papierpulp maken

De kinderen zoeken een kleur uit van de droge lompen papierpulp en gaan deze met behulp van een blender verwerken tot natte papierpulp.

Wat gaan we doen?

Afhankelijk van de hoeveelheid kinderen (schepbakken) er aan het papierscheppen zijn kun je verschillende soorten papierpulp gebruiken. In de workshop papierscheppen worden ongeveer 4 velletjes papier gemaakt zoals lege velletjes, met servetten en figuurtjes.

Wat kunnen we leren?

Het eerste velletje papier is een blanco gekleurd velletje papier en, als de situatie er is om door te schuiven naar een andere schepbak dan wordt er doorgeschoven. Het tweede velletje wordt bijvoorbeeld belegd met een servetje etc.

Schepbak met gele en rode lompen papierpulp gemixed staand

De locatie:

Papiermakerij Doesburg, Ooipoortstraat 21, 6981 DS te Doesburg.