Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop papierscheppen via Sjors Creatief

28 februari @ 14:00 15:30

Workshop papierscheppen via Sjors Creatief

Papierpulp maken

De deelnemers van een workshop papierscheppen via Sjors creatief mogen eerst een kleur droge papierpulp van papiermolen de schoolmeester uitzoeken (deze is gemaakt van textiel). Ze wegen vervolgens 100 gram af en gaan met behulp van een blender tot natte papierpulp maken om er zo papier van te kunnen scheppen.

Het papierscheppen

Ewald Weijers heeft al vele workshops papierscheppen op basisscholen gegeven. Hij laat ze zien hoe je een velletje papier schept. Dat doen de kinderen na en het tweede velletje wordt dan een versiering aangebracht. De kinderen gaan met ongeveer 10 velletjes nat handgeschept papier naar huis.

Persen/drogen

Als het stapeltje van 5 versierde velletjes papier klaar is, wordt het natte papier (ongeveer 99% water) geperst. De deelnemers mogen daarom zelf het water uit hun handgeschepte papier persen met behulp van een ouderwetse pers. Omdat het papier op blauwe schoonmaakdoekjes vastzit kan het mee naar huis genomen worden en thuis te drogen gehangen worden.

Schepbak met gele en rode lompen papierpulp gemixed staand

Sjors sportief-creatief Doesburg

Sjors sportief-creatief is een organisatie wat landelijke allerlei workshops van de kinderen t/m 12 jaar aanbiedt. Papierschepper Ewald Weijers heeft zich aangemeld en geeft graag een workshop papierscheppen voor kinderen in zijn papiermakerij Doesburg op een woensdagmiddag van 14:00 t/m 15:30 uur. Het ambacht papierscheppen is een immaterieel erfgoed waarvan de kennis overgedragen wordt aan de kinderen. De kosten per deelnemer zijn €5,50 (waarvan €0,50 administratie kosten vanuit Sjors actief zijn).

Geef je op voor een workshop papierscheppen via Sjors creatief.

Vind je het ook leuk om een papier te komen scheppen dan kun je hier aanmelden

De locatie

Papiermakerij Doesburg, Ooipoortstraat 21, 6981 DS te Doesburg.