Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop papierscheppen op locatie

16 april @ 12:00 17:00

Papierscheppen op locatie

Soms maken we als team van c-paper een uitzondering en verzorgen we op locatie een workshop zoals tijdens de kunst wandelroute Hummelo. Door een route te wandelen kom je langs allerlei prachtige kunstwerken tegen. Vanuit het Amphion wordt Klink en Kunst georganiseerd op de Klevenhorst. Hier verzorgt Ewald Weijers een workshop papierscheppen voor 2 groepen. Geef je snel op want vol is vol.

Workshop papierscheppen op locatie

Wie is Ewald Weijers

Ewald Weijers is iemand die al meer dan 10 jaar zijn zelf opgedane kennis doorgeeft aan anderen om het ambacht papierscheppen in stand te houden. Er zijn inmiddels 2 gezellen die door Ewald begeleid worden waarmee hij zich dus meester papierscheppen mag noemen.

De workshop papierscheppen

De papierpulp waarmee geschept gaat worden bestaat voor 65% uit textiel en voor 35% uit vlas (van papiermolen de Schoolmeester). De basis is wit zodat er mooi bloemen/ingelegd en andere kleuren papierpulp gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld een schilderijtje te maken.

De inhoud

We hebben een 1 uur en een kwartier de tijd en gaan dus na een korte inleiding meteen van start. Je werkt met zijn 2en op 1 schepbak en maakt per ronde ongeveer 3 velletjes waarschijnlijk zullen jullie meerdere rondes doen.

Schepbak met gele en rode lompen papierpulp gemixed staand