Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Besloten workshop papierscheppen

1 april @ 10:00 13:00

Besloten workshop papierscheppen in papiermakerij Doesburg

Er zijn 3 personen die zich aangemeld hebben voor een workshop papierscheppen in papiermakerij Doesburg in de ochtend. Hierdoor is de papiermakerij Doesburg extra geopend op de zaterdag 18 maart 2023.

Besloten workshop papierscheppen

Papierpulp uitzoeken

De deelnemers hebben de keuze uit verschillende soorten papierpulp van linnen, diverse mixen, lompen, plantaardige pulp etc. Deze droge papierpulp wordt met behulp van een blender tot papierpulp gemalen. Deze papierpulp doen ze in een bak met veel water en dan kan het scheppen beginnen.

Het papierscheppen

Als de bak met papierpulp opgezet is kan het papierscheppen met behulp van een A5 schepraam beginnen. Ze kunnen na het papierscheppen het natte velletje papier “versieren” met droogbloemen, servetten, gekleurde pulp of zelf meegebrachte spullen. Tijdens het papierscheppen ontdek je de vele mogelijkheden.

Persen

Het geschepte papier is nog veel te nat daarom mogen de deelnemers zelf het water eruit persen met behulp van een ouderwetse pers. Omdat het papier op blauwe schoonmaakdoekjes vastzit kan het mee naar huis genomen worden op een stukje karton.

Papierpulp maken met de blender

Aankomende evenementen