Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop kerstkaart maken

16 december @ 13:00 16:00

Traditie bij papiermakerij Doesburg

Het team van c-paper kent als sinds 2019 een traditie om een workshop handgeschepte kerstkaarten maken te organiseren aan het einde van het jaar. Zo ook dit jaar kun je bij ons een workshop kerstkaarten maken komen volgen op vrijdag 16 december van 13:00 t/m 16:00 uur in de papiermakerij Doesburg. Er kunnen maximaal 5 personen deelnemen.

Workshop kerstkaarten maken

Velletje papierscheppen

De deelnemers scheppen tijden de workshop kerstkaart maken een aantal velletjes papier. Waarop op ze toplagen van servetten met kerstafbeeldingen kunnen leggen. Natuurlijk zijn ook andere technieken te gebruiken om het papier een kerst uiterlijk te geven. Als papierpulp gebruiken we plantaardige vezels en geen oud papier. Tijdens het papierscheppen ontdek je de vele mogelijkheden.

De versiering

Voor de versiering kunnen we gebruik maken afbeelding die op servetten staan. Hiervoor gebruiken we toplaag. Er kan eventueel ook versierd worden met zelf meegebrachte materiaal zoals dennentakjes of dennennaalden.

Persen

Het geschepte papier is nog veel te nat daarom mogen de deelnemers zelf het water eruit persen met behulp van een ouderwetse pers. Omdat het papier op blauwe schoonmaakdoekjes vastzit kan het mee naar huis genomen worden.

handgeschepte kerstkaarten

Extra informatie workshop kerstkaart maken

De workshop duurt ongeveer 3 uur en kost €40,00 incl. 21% btw, materiaal en koffie/thee met wat lekkers. Kinderen t/m 12 jaar kunnen voor half geld (€20,00 incl. Btw) deelnemen. Minimaal 1 deelnemer en maximaal 5 deelnemers in verband met de ruimte. De docent is Ewald Weijers (eigenaar/professionele papierschepper van c-paper papier ambacht en kenniscentrum).

Aanmelden is niet verplicht maar geeft wel een garantie dat je een plek hebt. Er kunnen maximaal 5 mensen deelnemen aan deze workshop.

Zelfgemaakte kerstkaarten zij leuk om te maken, weg te geven of zelf te behouden.

Aankomende evenementen