Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Daphne papier maken

8 juni @ 12:00 15:00

Workshop Daphne papier maken

Ewald Weijers heeft zogenaamde Daphne bast vezels ingekocht en gaat er samen met Yvonne Huiskamp donderdag 8 juni 2023 papier van maken. Daphne planten groeien in de Himalaya waar Nepalees papier van gemaakt wordt (het bekende Lokta papier). Het papier maken in Nepal gebeurt op een andere manier dat hier in het westen. We vertellen er wel over maar scheppen tijdens de workshop Daphne papier maken gewoon op de Westerse manier. De locatie is papiermakerij Doesburg (ooipoortstraat 21 te Doesburg).

De kosten voor de workshop zijn €40,00 per persoon inclusief koffie/thee en wat lekkers. Er kunnen maximaal 4 mensen deelnemen aan de workshop. Vol is ook echt vol. Tijdens de koffie vertellen we iets over de Daphne plant en worden vragen beantwoord. Daarna gaan we aan de slag.

Workshop Daphne papier maken

De papierpulp

Vooraf zetten we Daphne vezels in de week en zullen deze donderdagochtend koken totdat de vezels zacht zijn en bewerkt kunnen worden door papierpulp. Tijdens de workshop gaan we dit als eerste doen (op de foto links is het slaan van gampi vezels te zien).

Het papierscheppen

Nadat de papierpulp is gemaakt, gaan we aan de slag om er papier van te scheppen. De geslagen vezels worden in een bak gedaan met lauw water en er kan Daphne papier geschept worden.

Het leerdoel

Bij ons gaat het om de fun en het experimenteren. Hier leer je het meeste van en ontdek je dingen die je anders niet zou ontdekken.

Handgeschept papier A5 droog asperge schillen 2023

Nu aanmelden

Een leerzame workshop waarbij je voortdurend aan het experimenteren bent om van Daphne vezels papier te maken. Tijdens deze unieke workshop waarbij Yvonne en Ewald jullie meenemen in de wereld van het ambachtelijk papier maken, is maar plek voor 4 personen wees er dus snel bij want vol is vol.