Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Papierscheppen voor kinderen

29 maart @ 14:00 15:30

Workshop papierscheppen voor kinderen

Velletje papierscheppen

De deelnemers kiezen eerst een kleur uit van de papierpulp die gemaakt is van oude kleding bij papiermolen de schoolmeester in Westzaan. De pulp wordt in een bak gedaan met veel water en dan scheppen ze een 3-tal velletjes papier.

De versiering

Als het eerste velletje geschept is wordt deze meteen versiert met gekleurde papierpulp van oude labels van postzakken. Deze gekleurde papierpulp wordt erop gespoten met behulp van spuit flesjes. Er kunnen ook leuke figuurtjes gemaakt worden of toplagen van servetten.

Persen

Het geschepte papier is nog veel te nat daarom mogen de deelnemers zelf het water eruit persen met behulp van een ouderwetse pers. Omdat het papier op blauwe schoonmaakdoekjes vastzit kunnen deze op kartonnetjes mee naar huis genomen worden waar ze te drogen gehangen kunnen worden.

Papierscheppen met groep 7 en 8 bij Villa Mondriaan Winterswijk

Sjors sportief-actief Doesburg

Sjors sportief-actief is een organisatie wat landelijke allerlei workshops van de kinderen t/m 12 jaar aanbiedt. Papierschepper Ewald Weijers heeft zich aangemeld en geeft graag een workshop papierscheppen voor kinderen in zijn papiermakerij Doesburg op een woensdagmiddag van 14:00 t/m 15:30 uur. Het ambacht papierscheppen is een immaterieel erfgoed waarvan de kennis overgedragen wordt aan de kinderen. De kosten per deelnemer zijn €5,50 (waarvan €0,50 administratie kosten vanuit Sjors actief zijn).

Vind je het ook leuk om een papier te komen scheppen dan kun je hier aanmelden

Aankomende evenementen