Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Papiermakerij Doesburg gesloten

17 november @ 12:00 16:00

Papiermakerij Doesburg gesloten

De komende tijd worden er weer workshops papierscheppen verzorgt op scholen, volg ik een cursus van Erfgoed Ondernemers en zijn er diverse bijeenkomsten die wel eens op een dag zijn wanneer de papiermakerij Doesburg geopend zou moeten zijn. Helaas hebben deze dingen voorrang en is de papiermakerij Doesburg gesloten. Er wordt aan het begin van de week een overzicht van openingstijden weergeven op de begin pagina van deze website in het oranje blok.

Vrijdag 17 november 2023 is zo’n dag waarop de papiermakerij Doesburg gesloten is. Het team van c-paper geeft dan een workshop papierscheppen op een school in Winterswijk als onderdeel van de lesmodule Buiten de Kaders vanuit Villa Mondriaan.

Excuses voor dit ongemak.

Papiermakerij Doesburg

Papiermakerij Doesburg

September 2020 heeft het team van c-paper de papiermakerij Doesburg geopend achterin ruimte 3 van Het kunstlab Doesburg. Hier wordt tot op de dag van vandaag papier geschept door bezoekers, vrijwilligers, professionals, toeristen, kinderen en ga zo maar door.

Immaterieel erfgoed papierscheppen

In Nederland zijn nog maar 3 professionals actief om het ambacht papierscheppen in stand te houden. Zij hebben het papierscheppen op de immaterieel erfgoed lijst weten te zetten en een eigen Erfgoed spotten pagina gekregen van het Kenniscentrum Immaterieel erfgoed Nederland.

Handgeschep papier te koop

In de papiermakerij Doesburg wordt handgeschept papier gemaakt en verkocht. Het Doesburger handgeschepte papier is er in verschillende soorten te koop.

Handgeschept papier te koop bij papiermakerij Doesburg