Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Papierscheppen voor kinderen

14 juni @ 14:00 15:30

Workshop papierscheppen voor kinderen

Velletje papierscheppen

De deelnemers scheppen 3 velletjes papier van de papierpulp die ze zelf hebben uitgekozen en klaar hebben gemaakt om er mooi handgeschept papier mee te kunnen scheppen. De 3 velletjes komen op huishoud doekjes te liggen waarna ze gemakkelijk thuis te drogen gehangen kunnen worden.

De versiering

Als het eerste velletje geschept is wordt deze meteen versiert met gekleurde papierpulp van oude labels van postzakken. Deze gekleurde papierpulp wordt erop gespoten met behulp van spuit flesjes. Er kunnen eventueel ook leuke servetten opgelegd worden als versiering.

Persen

Als het stapeltje van 3 versierde velletjes papier klaar is, wordt het natte papier (ongeveer 99% water) geperst. De deelnemers mogen daarom zelf het water uit hun handgeschepte papier persen met behulp van een ouderwetse pers. Omdat het papier op blauwe schoonmaakdoekjes vastzit kan het mee naar huis genomen worden.

Papierscheppen met groep 7 en 8 bij Villa Mondriaan Winterswijk

Sjors sportief-actief Doesburg

Sjors sportief-actief is een organisatie wat landelijke allerlei workshops van de kinderen t/m 12 jaar aanbiedt (leerlingen van de basisscholen). Papierschepper Ewald Weijers heeft zich aangemeld en geeft graag een workshop papierscheppen voor kinderen in zijn papiermakerij Doesburg op de 2e en laatste woensdagmiddag van de maand tussen 14:00 t/m 15:30 uur. Er kunnen maximaal 5 kinderen tegelijkertijd in de workshop plaatsnemen. Er wordt twee keer per maand een workshop papierscheppen voor kinderen georganiseerd. De kosten zijn €5,50 per deelnemer (€0,50 zijn administratiekosten vanuit Sjors actief.

Vind je het ook leuk om een papier te komen scheppen dan kun je hier aanmelden

Aankomende evenementen