Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Derde les papierscheppen in Doesburg

24 maart @ 19:30 22:00

Papierscheppen deksel afnemen

Les papierscheppen in Doesburg

Omdat je het papier scheppen niet in 1 dag onder de knie kan krijgen, heeft Ewald Weijers een 6-tal lessen bedacht die op een vrijdagavond gevolgd kunnen worden. De eerste les papierscheppen is op vrijdagavond 10 maart 2023, en de zesde en laatste op vrijdagavond 14 april 2023. De lessen zijn van 19:30 t/m 22:00 uur in de papiermakerij Doesburg aan de Ooipoortstraat 21 te Doesburg.

Alleen de eerste les is er even een kort moment waarop wat uitleg gegeven wordt en maak je even kort kennis met elkaar. De lessen die daarop volgen is het meteen papier scheppen en tijdens de lessen komen de ideeën en de vragen naar boven.


De locatie

Sinds 2020 hebben we in Doesburg een werkplaats onder de naam Papiermakerij Doesburg. Hier verzorgen we workshops, papiercursussen, lezingen en lessen en maken er bijna dagelijks handgeschept papier.

De kennis

Er is geen specifieke kennis nodig. Door het doen krijg je vanzelf de slag te pakken en leer je papierscheppen vanzelf. Een creatieve geest in niet noodzakelijk maar wel wenselijk. Je kan dan elke les met andere papierpulp werken.

Minimaal 2 en maximaal 5 deelnemers.

De kosten

Het pakket lessen dat je afneemt (6 stuks) is voor €96,00 (€16,00 per les) inclusief 21% btw en materiaal. Het pakket is voor 2 maanden (6 avonden). Je koopt per pakket van de betreffende 2 maanden.

Instappen na de 1e les is niet mogelijk. Je kan dan opgeven voor het pakket in de 2 maanden erop.

Het programma derde les papierscheppen

Deze avond staat in het in teken van papierscheppen met behulp van lompen (lees textiel). Dit geldt alleen voor degene die nog geen leerdoel hebben bepaald en gewoon het thema willen uitproberen. Je kan ook zelf een opdracht hebben bedacht wat je die avond wil leren. De lessen zijn flexibel waarin jij bepaalt wat je deze avond gaat maken.

Ewald Weijers heeft dan een opdracht bedacht de die resterende avond uitgevoerd kan worden. Deze opdracht heeft te maken met het papierscheppen.

Aanmelden na deze avond kan niet meer voor de volgende 6 lessen wel voor het lespakket van de maanden mei en juni 2023.

  • Papierscheppen volgens je leerdoel.
  • Bij geen leerdoel papierscheppen van lompen.
  • Eigen bedacht papier maken.
  • Voor degene die het niet weten is er altijd wel een leuke opdracht beschikbaar.