Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Culturele zondag Doesburg maart 2024

3 maart @ 12:00 17:00

Ruimte voor Workshop papierscheppen

Culturele Zondag 2024

Culturele zondag

Elke eerste zondag van de maand organiseert Stichting Culturele zondag Doesburg een Culturele zondag in Doesburg. De deelnemers (galeries, ateliers, museums, of sommige winkels) openen dan hun deuren voor publiek. Zo is er elke maand bij papiermakerij Doesburg een ander thema waar de papierschepper Ewald Weijers vragen beantwoord en zelf papier staat te scheppen. Natuurlijk kunnen bezoekers ook zelf papier komen scheppen. Er is ook handgeschept papier of handgeschepte kaarten te koop in ons kleine papierwinkeltje.

Bent u de eerste zondag van maand in het mooie Doesburg en nieuwsgierig geworden naar hoe handgeschept papier wordt gemaakt, breng ons dan een bezoek tussen 12:00 en 17:00 uur in de Ooipoortstraat 21, 6981 DS te Doesburg (Ruimte 3 van het kunstlab Doesburg).

Zondag 3 maart 2024

Tijdens deze culturele zondag wordt er papier geschept met bloemzaadjes en wordt er uitgelegd over het op ambachtelijke wijze maken van papier met bloemzaadjes.

Door een samenwerking met Historische boekdrukkerij De Arend (die ook geopend is tijdens deze culturele zondag) kunnen de kinderen een gratis velletje papierscheppen bij de papiermakerij Doesburg en laten bedrukken bij historische boekdrukkerij De Arend.

Er zijn verschillende soorten handgeschept papier of handgeschepte kaarten te koop. Nieuw zijn onze handgeschepte kaarten die voorzien zijn van een zelfgemaakte handgeschepte enveloppe. Natuurlijk kunnen bezoekers ook vrijblijvend een velletje papier scheppen.

Handgeschept papier te koop
  • Handgeschept papier maken
  • Bedrukken bij De Arend
  • Handgeschept papier te koop
  • Papier van plantaardige pulp