Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Culturele zondag Doesburg oktober 2023

1 oktober @ 12:00 17:00

Ruimte voor Workshop papierscheppen

Culturele Zondag 2023

Culturele zondag

Elke eerste zondag van de maand organiseert Stichting Culturele zondag Doesburg een Culturele zondag in Doesburg. De deelnemers (galeries, ateliers, museums, of sommige winkels) openen dan hun deuren voor publiek. Zo is er elke maand bij papiermakerij Doesburg een ander thema waar de papierschepper Ewald Weijers vragen beantwoord en zelf papier staat te scheppen. Natuurlijk kunnen bezoekers ook zelf papier komen scheppen. Er is wat handgeschept papier, handgeschepte kaarten of handgeschepte labels te koop in het kleine papierwinkeltje.

Bent u de eerste zondag van maand in het mooie Doesburg en nieuwsgierig geworden naar hoe handgeschept papier wordt gemaakt, breng ons dan een bezoek tussen 12:00 en 17:00 uur in de Ooipoortstraat 21, 6981 DS te Doesburg (Ruimte 3 van het kunstlab Doesburg).

Zondag 1 oktober 2023

Deze culturele zondag staat helemaal in het teken van 800 jaar Hanzesteden. Door een samenwerking met Historische boekdrukkerij De Arend (die ook geopend is tijdens deze culturele zondag) is een beperkte oplage van een Hanzegedicht gemaakt die zowel bij historische drukkerij De Arend als in papiermakerij Doesburg te koop is. Het papier is gemaakt van lompen met een watermerk van c-paper en het gebruikte lettertype dateert uit 1600.

Tijdens deze zondag worden er allerlei verschillende soorten papier geschept van natuurlijke vezels.

  • Handgeschept papier maken
  • Bedrukken bij De Arend
  • Handgeschept papier te koop
  • Papier van vlas pulp