Droge papierpulp te koop

Droge papierpulp te koop

Het team van c-paper maakt handgeschept papier van uitsluitend plantaardige vezels. Met behulp van onze Hollander beater (maalbak of wrijfbak) worden half fabricaat platen, planten materiaal of restmateriaal tot papierpulp gemalen. Na het malen wordt de papierpulp te drogen gelegd en in zakjes van ongeveer 100 gram afgewogen.

Door een samenwerking met papiermolen De schoolmeester te Westzaan waar ze nog volgens eeuwenoud recept (35% vlas of hennep en 65% textiel) papier maken van textiel, kopen wij zijn restmateriaal in en maken er zakjes van 100 gram van voor de workshops en verkoop.

De droge papierpulp is te koop bij papiermakerij Doesburg en moet worden afgehaald. De hieronder vermelde prijzen zijn incl. 21% btw.

Hollander beater gevuld met ongebleekte vlas vezels

C-paper pulp

Onze Hollander beater (maalbak of wrijfbak) wordt gebruikt om plantaardige vezels te vermalen tot papierpulp. De droge papierpulp is in zakjes van 100 te koop.

Bordje met droge papierpulp van de schoolmeester

Schoolmeester

Bij de oude papiermolen De schoolmeester in Westzaan wordt nog papier gemaakt van oude textiel. Restmateriaal verkopen wij in zakjes van 100 gram.

Onze hollander beater maakt papierpulp van vlas plant

Zelf malen

Alleen voor onze vaste cursisten of gezellen bestaat er de mogelijkheid om zelf papierpulp te komen malen met onze Hollander beater.

Hoe te gebruiken

Neem voldoende droge papierpulp uit het zakje (100 gram is goed voor een bak van 18 Liter) en leg dit voor een 10 minuten te weken in lauw water. Doe klein handje vol kleine stukjes geweekte papierpulp in de blender zodat er een klein bodempje in de maatbeker zit. Vul de maatbeker tot maximaal met lauw water en zet de blender op standje maximaal. Blender het geheel voor ongeveer 20 tellen (seconden). Controleer of de droge papierpulp goed doorgemalen is. Verwachting is dat je er ongeveer 20 velletjes A5 (21x15cm) uit maakt.